Šrotování
Šrotování sladu (naklíčený ječmen/pšenice) – jde o nadrcení zrn sladu tak, aby se z nich při vaření lépe uvolnili potřebné látky
Vystírání
Vystírání je proces míchání sladového šrotu s vodou, který probíhá ve vystírací kádi.
Rmutování
Rmutování je proces, při kterém se látky ze sladu štěpí na složité polysacharidy a zkvasitelné cukry za postupného ohřívání.
Scezování
Scezování je oddělování kapalného podílu - sladiny od pevného podílu - mláta..
Chmelovar
Chmelovar je povaření sladiny s chmelem, při kterém přechází hořké látky chmele do roztoku sladiny a výsledkem je horká mladina.
Zchlazení
Zchlazení- mladina je zchlazena ve vířivé kádi na tzv zákvasnou teplotu 16-18 stupňů
Kvašení
Kvašení- zchlazená a provzdušněná mladina se přečerpá do uzavřených nerezových cylindrokonických tanků, kde jsou připraveny pivovarské kvasinky. Při kvašení dochází k přeměně zkvasitelných cukrů na alkohol a CO2.
Ležení / zrání
Ležení / zrání- Po prokvašení se ,,mladé pivo" zachladí a bez usedlých kvasnic se čerpá do ležáckých tanků, kde dozrává až několik týdnů.