JAK VYRÁBÍME PIVO

pivovar1

Šrotování


Šrotování sladu (naklíčený ječmen/pšenice) – jde o nadrcení zrn sladu tak, aby se z nich při vaření lépe uvolnili potřebné látky
pivovar2.jpg

Vystírání


Vystírání je proces míchání sladového šrotu s vodou, který probíhá ve vystírací kádi.
pivovar4.jpg

Rmutování


Rmutování je proces, při kterém se látky ze sladu štěpí na složité polysacharidy a zkvasitelné cukry za postupného ohřívání.
pivovar5.jpg

Scezování


Scezování je oddělování kapalného podílu - sladiny od pevného podílu - mláta..
chmel

Chmelovar


Chmelovar je povaření sladiny s chmelem, při kterém přechází hořké látky chmele do roztoku sladiny a výsledkem je horká mladina.
pivovar7.jpg

Zchlazení


Zchlazení- mladina je zchlazena ve vířivé kádi na tzv zákvasnou teplotu 16-18 stupňů
piva1.jpg

Kvašení


Kvašení- zchlazená a provzdušněná mladina se přečerpá do uzavřených nerezových cylindrokonických tanků, kde jsou připraveny pivovarské kvasinky. Při kvašení dochází k přeměně zkvasitelných cukrů na alkohol a CO2.
pivovar8.jpg

Ležení / zrání


Ležení / zrání- Po prokvašení se ,,mladé pivo" zachladí a bez usedlých kvasnic se čerpá do ležáckých tanků, kde dozrává až několik týdnů.

VYBER SI IDEÁLNÍ CHUŤ


NAŠE PIVA